Over ons

Als wij elkaar in 2008 ontmoeten tijdens een retraiteweek slaan de vonken na een paar dagen over. Bijzonder, want we vermoeden allebei dat we elkaar onder andere omstandigheden waarschijnlijk niet zouden hebben leren kennen. Bart als introverte manager/techneut met een nog maar net ontwaakte interesse in spiritualiteit versus de meer extraverte Maamke met haar passie voor beweging, gastvrijheid, reizen en spiritualiteit.


Wat maakte dan het verschil? Om te beginnen de plek zelf: een verstild en bosrijk landgoed met eeuwenoude bomen en slingerende paadjes. Op die prachtige plek nodigde (ook) het programma ons uit om jezelf beter te leren kennen en kwetsbaar te durven zijn over je lichte en donkere kant. De maskers en rollen die we ons in de maatschappij aanmeten konden geleidelijk worden afgelegd om de onderliggende schoonheid in onszelf en de ander te ervaren. De verbinding die daar tussen ons ontstond is nu nog net zo krachtig.


Een jaar later wonen we samen in Deventer en begint een periode waarin we allebei geïnspireerd aan een nieuwe koers werken: Bart start met de pabo en een opleiding in de levenskunst en gaat aansluitend als leerkracht op de Vrije School aan het werk. Maamke volgt twee yogaopleidingen én een studie shiatsutherapie en start een eigen Yoga- en Shiatsupraktijk. Hoewel we allebei het werk boeiend vinden, voelt het alsof de juiste vorm nog niet is gevonden.


In 2016 lassen we een tussenjaar in waarin we op reis gaan: we trekken 8 maanden door Europa en 4 maanden door India. Tijdens deze reis groeit het plan om samen een retraiteplek op te gaan zetten. Een plek in de geest van de retraiteweek waar Bart en Maamke elkaar in 2008 ontmoetten, maar dan gevuld met ónze liefde, kennis en ervaring, die zich gestaag steeds verder uitbreidt…


Reacties zijn gesloten.