15. In ons hart

Na ruim een maand van elkaar gescheiden te zijn geweest (in verschillende ashrams), zijn we nu weer herenigd! En doordat we minimaal contact hebben gehad met elkaar, valt er een hele hoop bij te praten! Onze ashram-ervaringen zullen we dan ook ergens de komende dagen uitsturen.

De enige keer dat we elkaar kort hebben kunnen spreken, was vanwege droevig nieuws.

Op vrijdag 13 januari jl. is onze dierbare vriend Frank overleden.

Het werd in de afgelopen 2 maanden steeds meer duidelijk dat Franks vertrek niet lang meer op zich zou laten wachten. Echter als het dan zover is raakt het je toch diep, naast ook de opluchting dat Frank nu bevrijd is van zijn zieke lichaam. Vanuit de yogafilosofie bekeken sterft alleen het lichaam en wordt de ziel weer herenigd met Brahman (het Eeuwige) tot de volgende (re-)incarnatie. We wensen Franks ziel een goede, liefdevolle reis en dragen deze blog op aan hem.

 

Frank was altijd erg enthousiast over onze blogs en hij keek er naar uit om ze te lezen en de foto’s te bekijken om zo een beetje mee te kunnen genieten. Tijdens ons laatste bezoek zei hij dat het hem niet zou verbazen als we onze loopbaan ooit als schrijver zouden vervolgen.

Lieve Frank. Grote, sterke, nuchtere, vrolijke, grappige en ruimhartige man. Een echte aanpakker en regelaar. Een ware zakenman, met een neus voor buitenkansjes en recht door zee. En ook in onze vriendschap liet je altijd je hart spreken, zonder nuances. En jij kon dat altijd maken, met die pretogen van je. We zullen je als Frank ontzettend missen, maar je blijft altijd bestaan in ons hart! We wensen onze vriendin en jouw lieve vrouw Linda veel kracht en licht om haar weg zonder jouw tastbare aanwezigheid te vervolgen.

 

9 reacties

 1. Lieve Maamke en Bart,
  Ook dit hoort bij reizen, wanneer een zeer goede vriend naar het licht gaat, wil je graag bij zijn vrouw Linda zijn. Knap lastig als je dan zover weg bent, maar zij voelt jullie intentie om bij haar te zijn en haar te troosten. Door zijn ” mooi mens zijn” blijft hij altijd verbonden die hem kennen ,een gemis maar ook geluk dat je hem hebt gekend.
  Hierbij een mooi toepasselijk gedicht

  Ik ben er niet
  Ga niet naar mijn graf met je verdriet
  ik rust daar niet, ik ben daar niet

  Ik ben het zonlicht op het korenveld
  Ik ben het blazen van de bejaarden
  Ik ben de herfstdagen die het gras herstelt
  Ik ben de sneeuw die een deken spint

  En kom je s’morgens je bed droef uit
  En zie je vogels in een cirkelvlucht
  Ik ben hun opwekkende geluid
  Ik ben de wolken in de lucht

  Ga niet naar mijn graf met je verdriet
  Ik ben daar niet, ik stierf niet

  Mary Frije- Baltimore 1932-2004
  Sterkte en veel liefs uit Helvoirt

 2. Wat lijkt mij dat vreemd om in een ashram dit vervelende nieuws te horen. Gecondoleerd met Frank!
  Groet,
  Rens

 3. Wat een verdrietig bericht. Gecondoleerd met jullie vriend Frank.
  Liefs en een dikke kus van ons

 4. Bij deze gecondoleerd met jullie vriend Frank Hij zal altijd in jullie hart blijven
  Goede tijd voor jullie in de toekomst en nu Groet Johan en Tineke

 5. Gecondoleerd met het overlijden van jullie dierbare vriend. Ja, dan zit je daar in “den vreemde” en gebeurt dat. Je kunt niet samen met de anderen afscheid van hem nemen, maar jullie hebben ontroerende woorden aan hem gewijd. Ik ken Frank niet maar hij leeft nu zelfs voor mij een beetje en door jullie beschrijving en de foto zie ik die pretoogjes er helemaal vanaf spatten! Jammer dat we dit mooie mens zo jong moeten missen!
  Vanochtend is hier door de koude oostenwind een gevoelstemperatuur van -10! Blijf nog maar lekker weg zou ik zeggen :-) Goeie tijd en veel plezier, liefs,

 6. Verdrietig te horen dat jullie friend Frank is overleden. Bid jullie en coral zijn familie sterkte en troost toe. Jullie veel plezier met het bijkletsen.
  Zou zelf ook wel weer eens naar India willen….heel aparte ervaring!
  Liefs van ons hier in Indiana

 7. Lieve Bart en Maamke,

  Wat ontzettend verdrietig dat jullie je goede vriend moeten missen. Niet lijfelijk meer bij jullie maar zeker voor altijd blijvend in jullie hart, aanwezigheid. Er spreekt dankbaarheid uit jullie woorden dat jullie hem hebben mogen leren kennen. Wat kostbaar…
  Een mooi samenzijn toegewenst, fijn weer met zijn tweetjes.. XX

 8. Wat een verdrietig nieuws! Wat schrijven jullie mooi en vol liefde over deze vriend! Een mooie intense vriendschap die verder reikt dan dit leven. Sterkte en een dikke knuffel! Geniet van jullie mooie verdere reis!

 9. Lieve Maamke en Bart met tranen in mijn ogen lees ik jullie verdrietige bericht dat Frank is overleden. Ik heb hem niet vaak ontmoet maar de ontmoetingen die ik met hem had waren bijzonder. Zo’n open en liefdevolle energie en tegelijk zo nuchter en vol plezier en levenslust. Hij zal enorm gemist worden en mijn hart gaat ook uit naar Linda. Hele dikke kus en veel plezier op jullie verdere reis. van mij Silvijn en de baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *