1. Slow traveling..

IMG_0734 op maatAlles wijst erop dat de versnelling eraf mag..
Onze trip begint maandag 1 augustus in Schildwolde, een klein plaatsje in de provincie Groningen, vlakbij (echt waar) het plaatsje Denemarken!
In Schildwolde stonden we nog een paar dagen op een prachtige boerencamping en toen we aldaar maandagochtend vroeg wilden vertrekken kwamen we meteen vast te zitten in de blubber door het vele natte weer van de dagen ervoor. Dankzij wat aardige Belgen die hielpen duwen, kwamen we deze eerste ‘hobbel’ goed over en konden we eindelijk écht weg..

IMG_0746 op maatFlink doorrijden zit er niet in met Knus achter de auto, dus die kleine vertraging inhalen ook niet. Het leert meteen dat we op deze manier bijna half zo snel zijn als ‘normaal’ en dat vooral vriendelijk lachen naar de medeweggebruikers de enige compensatie is die we ze kunnen bieden voor onze slakkengang.

IMG_0731 op maatNadat we maandagnacht vlak voor de grens van Duitsland naar Denemarken hebben overnacht, slaan we dinsdag (op advies van wat Nederlanders die we ontmoetten) nog even wat boodschappenvoorraad in vlak voor de grens. Vervolgens rijden we heel rustig door naar het eiland Fyn (Funen), waar we op een zonovergoten vrij luxe camping aankomen, aan zee! Voordat we de boel opzetten eerst een duik, wat een heerlijkheid dat mooie weer!

IMG_0727 op maatWoensdag worden we wakker door stormachtig weer! Het weer is compleet omgeslagen en dat vraagt onze aanpassing. We besluiten een kijkje te nemen in Odense, een stadje in het noorden van Fyn waar Hans-Christiaan Andersen geboren is. Ook hier krijgen we van een groene oude man het signaal rustig aan te doen..

Het weer wordt echter steeds slechter, veel wind en regen en nat gaan we weer terug naar de camping.

Ook donderdag is een wisselvallige dag. In Nederland praten we veel over het weer, maar hier zou je dat ook prima kunnen doen! Naast de (zeer kort) afwisselende zon-regen buien, is het genieten van de prachtige wolkendekens- en vormen! En niet te vergeten van een kraakheldere sterrenhemel!

IMG_0752 op maatVrijdag zijn we van het vrij grote eiland Fyn, via Sjaelland (waar Kopenhagen ook op ligt) naar het eilandje Mon (met een streepje door de o: uitgesproken als Meun) gereden. Hier zijn we aangekomen bij ons eerste ‘WorkAway’-adres; een bed & breakfast/retraite centrum, met uitzicht op zee!

Hierover meer in onze volgende blog! :-)

Ps. Dank voor de leuke reacties op onze website! Door een technische ‘uitdaging’ zijn ze momenteel niet zichtbaar op de site, maar wel achter de schermen voor ons, superleuk!

8 reacties

 1. Hey schatjes,
  Wat ziet knus er suuuuper uit!!! :) Wat een licht en frisheid! :)
  Dikke dikke knuffel en volg jullie hart, want dat klopt. Heel veel plezier in het vriendelijke prachtige Scandinavië.

 2. Lijkt me dat jullie zo al van nature zen blijven met zo’n snelheid, een meditatie op zich haha..
  Wat een leuke foto’s en avontuur weer en heb even opgezocht waar jullie zitten, prachtig daar zeg, geniet en werk fijn en in jullie zijn.. Liefs Anda

 3. lieve Maamke en Bart,
  Wat ontzettend leuk om jullie op deze manier te volgen!! en fijn: foto’s!!
  (al zie ik tot nu toe nergens die geweldige mooie blauwgroene aromalamp/ vaas/ vogeldrinkschaal/……. ) :):):)
  En die lieve Billyboef ziet er helemaal gelukkig uit…. wat prachtig dat ie mee is op avontuur, want dat is het als ik het zo lees!
  heel veel lieve groetjes uit Nieuw Heeten
  xxx

 4. lieve kinderen,
  wat een “spannend” begin. leuk om hier iets van te horen. we zien wel of we reageren op iedere
  aflevering maar we gaan jullie wel volgen. veel succes op het eerste “WorkAway-adres.
  Liefs en de hartelijke groeten van ons beiden. pa en ma..

 5. Haha lekkere slakjes!! Ach hoort erbij.
  Zo lang jullie maar lachen! En dat ziet er wel zo uit. Geniet van jullie avontuur! Xx

 6. Oo om jaloers op te worden. Succes en heel veel plezier bij jullie 1e adresje. X Carla

 7. Een fris afwisselend reisverhaal vanaf jullie start. Leuk dat jullie ook vogeltjes in de caravan mee laten reizen, schitterend zo’n gezellige reiswagen met de naam knus.
  Denemarken is dus ook genieten van mooie wolken en heldere sterrenhemel, dus 24 uur genieten!!
  We kijken uit naar het vervolg, liefs uit Helvoirt

 8. Leuk! Leuke foto’s! Leuke vogels op de deur van de Knus en fijn dat jullie in de eerste versnelling ook komen waar je wilt. Liefs uit Deventer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *